Az Artéria Művészeti Stúdió hónapról hónapra színvonalas kiállításokat szervez, irodalmi estekkel, hangversenyekkel örvendezteti meg hallgatóságát.

Megalakulásától kialakult a törzsközönsége, de minden koncerten vannak új érdeklődők. A helyiség kicsi, 15-20 néző befogadására alkalmas. Szinte családi-baráti, bensőséges a hangulat az előadásokon.

Legutóbb két fiatal művész adott hangversenyt. S bár a szokásostól rövidebb volt, bemutatkozásuk jól sikerült. Mindketten jártak már Balassagyarmaton, most először adtak koncertet.

A Köszönjük, Magyarország pályázat segítségével jutottak el városunkba. A pályázat azokat a zenészeket segítette, akik a koronavírus korlátozásai miatt nem tudtak fellépni, s megélhetésüket befolyásolta a koncertek hiánya. A művészeknek csupán befogadó helyet kellett találniuk. Kutatásuk eredményeként leltek rá a Balassagyarmaton működő Artériára.

Tóth Kamilla zongoraművész és Horváth Károly csellóművész duója úgy szólt a kis teremben, olyan hanghatásokkal töltötték ki a helyet, mintha nagy hangversenyteremben adták volna elő számaikat. Műsorukon Bach, Csajkovszkij, Chopin, Schubert, Debussy művein kívül filmzene is szerepelt.

Várjuk vissza őket, akik nem csak a zenei fellépések alatt kapcsolódnak egymáshoz mint egy pár, hanem a magánéletben is.

Pásztor Éva