A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt vádat emelt egy 43 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki látogatóját egy karddal sebesítette meg.

A vád szerint a sértett 2021. március elején késő délután ittas állapotban kereste fel a vádlottat annak lakásán, ahol először a vádlott élettársával találkozott, akit szidalmazni kezdett.

Ez meghallva a házigazda magához vett egy 55 centiméter pengehosszúságú fanyelű díszkardot, azzal támadt a látogatóra. A sértett hátrálni kezdett az utca irányába, kezét védekezésül maga elé tartva, miközben a vádlott több ütést mért a karddal a férfi karjára és oldalára, az ütések közben megvágta a bal kezének egyik ujját is.

A látogató a bántalmazás következtében a kezén könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a vádlott által használt eszközre és a körülményekre, a súlyosabb sérülések elmaradása a véletlenen múlott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze őt 13.380 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság jár el.