42 éves hagyománnyal rendelkező sporteseménynek adott otthont a Városi Sportcsarnok az elmúlt napokban.

A határon átnyúló baráti rendezvényen három iskola tanárai mérték össze erejüket: az Ipolysági Műszaki Szakközépiskola, a szécsényi Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, valamint az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola.

A futballmérkőzések remek lehetőséget adtak az iskolák tanárai közötti barátságok kialakítására, és az intézmények közötti kapcsolatok létrehozására, elmélyítésére. A sporttalálkozót minden évben más-más helyszínen rendezik meg a szervezők, idén kis városunk volt a soros. A házigazda NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola idén második helyezést ért el, az aranyérmet a szécsényiek zsebelték be, míg harmadik helyen az ipolysági együttes végzett. A tornán a települések első csapatainak „öregfiúi” közül többen is pályára léptek.

– A határtalan sporttalálkozónk utánpótlása folyamatos, mindhárom intézmény tanárai örömmel képviselik iskolájukat, s a program jól példázza a határmenti középiskolák közötti együttműködést, barátságot – összegezte Tanka Ágnes, a Szondi igazgatónője.