A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az ellen a 22 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki vezetői engedély nélkül okozott balesetet, a kiskorú sérülteket pedig a helyszínen magukra hagyta.

A vád szerint a férfi – akinek nincs jogosítványa – 2021 januárjában nevelőapja forgalomból kivont gépkocsijával vásárolni indult, vele tartott két rokona, egy 17 és egy 15 éves fiú.

A vádlott a téli útviszonyokhoz képest gyorsan hajtott, a gépkocsi ezért Vanyarc lakott területén megcsúszott, egy villanyoszlopnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott.

A baleset után a vádlott a hátul utazó fiúval kisegítette a jobb első ülésből a másik utast, majd bekísérte őket egy rokona közeli házába, ahol a vérző és fájdalomra panaszkodó utasait a ház tulajdonosaira bízta, majd ismeretlen helyre távozott.

A fiúkat mentők szállították kórházba, mert a baleset következtében mindketten zúzódásos sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a gépkocsi vezetője ellen két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a Pásztói Járásbíróságon; vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a vádlott közúti járművezetéstől való eltiltását, valamint a közel 50.000,- forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

A rendőrség a könnyű sérülésekkel járó közlekedési baleset okozása, és a forgalomból kivont jármű jogosítvány nélküli vezetése miatt szabálysértési feljelentést tett a sofőr ellen, akinek a villanyoszlopban okozott kárt is meg kell majd térítenie.