A régóta várt kerékpárutakkal és új körforgalommal gazdagodik a város.

Január 8-án munkaterületet kapott a kivitelező PENTA Kft. a “Fenntartható közlekedésfejlesztés Balassagyarmaton” című nyertes TOP pályázat keretében. A mintegy félmilliárd forintos beruházásból két jelentős fejlesztés valósul meg.

Körforgalommá építik át a Kóvári-Ady utcai, közutálatnak örvendő kereszteződését. Innen 1,1 km kerékpárút készül, a Madách ligeten át a Strandot a vasút felé megkerülve, nyugati irányba az Ipari Parkig.

A másik fejlesztési területen, Szügy határától a buszpályaudvarig elkészül több mint 5 km kerékpárút, a Szügyi-Gárdonyi utcákon át, a Springa domb alatt, a Temető-Dózsa utcákon át, a Rákóczi és Mikszáth utcai járdákon az Ipolyjáró utca végi buszpályaudvarig. A Temető-Dózsa utcákban “kerékpárnyom jel” felfestésével hívják fel az autósok figyelmét a kerékpáros közlekedésre, vagyis itt sem a parkolók száma, sem a forgalom rendje nem változik. A többi területen új bicikliút készül.

A munkálatok februárban, az időjárástól függően indulnak, az Ady-Kóvári körforgalomnál két hónapig kell terelésekre számítani a lakótelep és a város irányában. A befejezés júliusban várható.