Országos fizika versenyen értek el kimagasló eredményt Baranyi Árpád tanítványai.

Az Óbudai Egyetem által meghirdetett STEM „Agyvihar” elnevezésű fizikai versenyen a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 4 főből álló 12. osztályos csapata képviseltette magát.

A kétfordulós verseny első felében egy golyópálya kísérletet kellett bemutatni, mellyel a bejutottak a legjobb 6 csapat közé a végső megmérettetésre. A döntő Székesfehérváron került lebonyolításra, ahol összesen 6 feladatot kellett időre megoldani a csapatoknak. Minden csapat mellé bíró volt kijelölve, aki több szempont szerint értékelte a tanulókat, pontozta a csapatmunkát, a tervezést és a végrehajtást. A Szent Imre iskola versenyzői végül a legjobb eredményt elérve 1. helyezettként távoztak értékes díjakkal gazdagodva, mint Media Markt vásárlási utalvány, szelfibot, virtuális valóság szemüveg és akciókamera. A csapatot Gáspár Márk, Gál Ádám, Rigó Máté és Édes Bálint erősítette, akik pozitív tapasztalatokkal tértek haza. Felkészítő tanáruk Baranyi Árpád.

A verseny legfőbb célja, hogy a 10-18 éves fiatalokat olyan technológia-orientált feladatok megoldására ösztönözze, mely kreativitásuknak és a bennük rejlő ösztönös megérzéseknek szabad teret enged, és ezáltal népszerűsíti és vonzóvá teszi körükben a STEM – Tudomány, Technológia, Mérnökitudomány és Matematika – területeket.