A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 35 éves, visszaeső férfi ellen aki – más bűncselekmény mellett – három pincét is kirámolt Bátonyterenyén.

A 35 éves férfi 2021. március 24-én hajnalban felfigyelt egy bátonyterenyei zöldséges bolt mellett parkoló gépkocsira, amelyből a tulajdonos épp árut pakolt. Ezt kihasználva az utastérből ellopta a sértett válltáskáját az abban lévő, a sértett nevére kiállított okiratokkal együtt, azt a ruházata alá rejtette és a helyszínről nyomban elszaladt.

A cselekménnyel összesen 90.000.- forint kárt okozott a sértettnek, ami azóta sem térült meg.

Idén július végén a férfi Bátonyterenyén három társasházi picébe is behatolt, ha kellett, erőszakkal, az ajtót benyomva vagy  a lakatot leverve. A tárolóhelyiségekből használható elektronikai eszközöket, gázkonvektort, hűtőládát, tűzhelyt, vízmelegítőt zsákmányolt, a sértetteknek 15.000 és 140.000 Ft közötti károkat okozva.

Az ügyészség a börtönből 2019 év végén szabadult, visszaeső vádlottal szemben négy rendbeli lopási cselekmény miatt emelt vádat, a bírósági előkészítő ülésen történő beismerése esetére 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozva.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.