Megalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség balassagyarmati tagozata. Ennek kapcsán a KDNP Nógrád Megyei Szervezetének rendezésében kerekasztal beszélgetésre került sor a művelődési házban.

Hétfő este Nógrádi Keresztény Délutánt tartottak a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Kamaratermében, ahol a vendégeket Dr. Bablena Ferenc István, a KDNP Nógrád Megyei elnöke köszöntötte. A nemrégiben megalakult Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség helyi szervezetének újdonsült tagjait és elnökét, Velenczei Szabolcsot is üdvözölték a megjelent vendégek között.

A kerekasztal beszélgetésen szó esett többek között a kereszténység szerepéről, a választások fontosságáról, minden szónok által kiemelve, hogy Magyarország csak keresztény-konzervatív kormányzás alatt fejlődik.

A rendezvényen Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Nyugat-Nógrádban nagyon mélyen megtalálhatók a keresztény gyökerek és a keresztény kultúra, ezért ennek megvédése fontos feladat nem csak itt, hanem egész Európában, hiszen egyre több támadás éri ezeket az értékeket.

– Attól függetlenül, hogy valaki keresztény elkötelezettségű, még nyugodtan lehet szabad gondolkodó. Nagyon örülök, hogy ez a beszélgetés megvalósult, mert időnként fontos megosztani saját közösségünkkel azokat a gondolatokat, amiket látunk a mai világban – fejtette ki nézeteit térségünk honatyája.

Harrach Péter országgyűlési képviselő, az MKDSZ elnöke a teremtett környezetünk védelmére világított rá beszédében. Három fő téma köré csoportosultak gondolatai, a klímavédelem fontosságáról, az LMBTQ megítéléséről, valamint a migrációról fejtette ki véleményét.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke kiemelte, hogy a nemzeti identitás, a nemzeti szuverenitás és a családok szerepe mennyire fontos mai világunkban. A legfontosabb erő a közösségben és a személyes kapcsolatok táplálásában rejlik, ezért a közéleti beszélgetések kiemelt szerepét hangsúlyozta.

Gaal Gergely miniszteri biztos, a KDNP titkára a közösségeink, a család és nemzetünk védelmére hívta fel a figyelmet. A családtámogatásról, a Magyar Falu programról is ejtett pár szót, valamint rámutatott, hogy Magyarország példát mutat a világnak és különösen Európának, hogy igenis meg lehet védeni a mai világ körülményei között a keresztény hitet.

A délutáni beszélgetést többek között megtisztelték jelenlétükkel Csach Gábor polgármester, Huszár Péter alpolgármester és Frankó Viktória, a helyi KDNP elnöke.