Erőszakkal vette rá a lányt a szexuális cselekmények elvégzésére az a 24 éves salgótarjáni lakos, akit a Nógrád megyei rendőrök elfogtak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága szexuális visszaélés, emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. Máté 24 éves salgótarjáni lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi 2020. végétől 2021. tavaszáig a 13 éves sértettel otthonában többször végzett szexuális cselekményt. Ezt követően 2021. április 7. és október 25. közötti időszakban az ekkor már 14 éves sértettet – annak kiszolgáltatott helyzetét kihasználva – rendszeres előnyszerzés céljából erőszakkal arra kényszerítette, hogy Salgótarjánban szexuális cselekményeket végezzen más, az elkövető ismeretségébe tartozó férfiakkal. Velük P. Máté egyezett meg többek között a szolgáltatás mibenlétében, az anyagi ellenszolgáltatás mértékében, amit ő maga vett át a kliensektől. A 14 éves lány több alkalommal tiltakozott a szexuális aktusok elvégzése ellen, ekkor P. Máté őt bántalmazta, ezzel kényszerítve a fiatalkorút a cselekmények végrehajtására.

A gyanúsított a nyomozás adatai alapján a szexuális szolgáltatásáért kapott pénzt saját maga megélhetésére fordította.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság és Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály munkatársai együttesen 2021. november 16-án a hajnali órákban összehangolt bűnügyi akció során a terheltet, valamint a sértettel szexuális aktust létesítő személyeket elfogták, előállították. P. Mátét gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.