HNétfőn vízhiány várható városunk egyes utcáiban.

Balassagyarmat Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság Balassagyarmaton, az Ipolypart utca (Nádor – Bercsényi utca közötti rész), Nádor utca (Ipolypart – Kertész utca közötti rész) és a Szondi György Technikum és Szakképző Iskolánál hibaelhárítási és karbantartási munkálatokat végez november 22-én, hétfőn 8:00 – 14:00 óra közötti időszakban.

A munkálatok miatt az említett szakaszokon nyomáscsökkenés és ivóvízszolgáltatás szüneteltetése várható. Az érintett területeken a karbantartási időszak alatt lajtoskocsival biztosítják a vízellátást.

A karbantartás ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérik a vízvételi helyeket (vagy a vízóra előtti főelzáró csapot) zárva tartani.

A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klór szag érezhető. Ezen jelenség az egészségre ártalmatlan.

A DMRV Zrt. kéri a tisztelt lakosságot, hogy szíveskedjenek gondoskodni a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről, továbbá kéri a lakosság megértő türelmét.