A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola pályaválasztási napot tartott az általános iskolás gyerekek, tanáraik és szüleik számára.

Hétfőn reggel vette kezdetét a Nyitott Kapuk Napja a Régimalom utcai technikumban.

A nyílt napon előzetes bejelentkezés alapján lehetett részt venni. A nagy érdeklődés övezte rendezvényen összesen 23 településről érkezett 120 tanuló szüleikkel, tanáraikkal. Az érdeklődő csoportokat 8.00-10.00-12.00 órai indulással vezették körbe a technikum jelenlegi tanulói.

A programot Tanka Ágnes igazgató intézményt bemutató prezentációja nyitotta meg, majd a Mahle Compressor Hungary Kft. és a Zollner Kft. – mint az intézmény két legnagyobb duális partnere – bemutatkozó kisfilmje és előadása következett. Az esemény célja az volt, hogy egy lehetséges életutat vázoljon fel a pályaválasztás előtt álló diákoknak és ezzel segítse őket a továbbtanulás kapujában.

A magas színvonalon oktatott szakmákat úgy mutatták be a szakemberek a leendő diákoknak, hogy a jövőre nézve az iskolában milyen lehetőségeik vannak a duális képzésre, illetve az iskolából kikerülve milyen munkahelyi lehetőségeik vannak a térségben történő elhelyezkedésre.