Élő adventi kalendárium ablakok tárulnak ki a Dózsa György Általános Iskolában. 

December 1-jétől minden nap egy újonnan kivilágított, feldíszített ablak nyílik az adventi kalendárium mintájára, egészen december 24-ig, Szentestéig. Solymáron évekkel ezelőtt indították el a világító Adventi Ablakok kezdeményezést, miszerint december 1. és 24. között minden este felgyullad egy család ablakában a fény, mint egy adventi kalendáriumban.

A kezdeményezés az ország számos településén nagy sikerrel járt, városunk sportiskolája már második alkalommal valósítja meg ezt a szép ünnepi készülődést, amely a közösség összetartó erejét hirdeti.

  • Tavaly csatlakozott iskolánk is ehhez az eseményhez, hogy hagyományt teremtsünk összetartozásunkat kifejezve – meséli Pintérné Péter Eleonóra, a kezdeményezés helyi elindítója, a Dózsa György Általános Iskola pedagógusa. – Intézményünk mind a 17 osztálya részt vett az adventi naptár készítésében és az osztálytermük egyik ablakát díszítették fel. Több család és pedagógus is szívesen vett részt az alkotásban. Ennek köszönhetően a dózsás családok, pedagógusok otthonának ablaka is megszépült, díszbe öltözött. Sorsolással döntöttük el és döntjük el idén is, hogy kinek melyik adventi számot kell megjeleníteni, amit fényekkel lehet szebbé tenni. Van, aki fehér papír díszeket vágott, mások karácsonyi gömböket, dekorációs anyagokat használtak, de fogkrémmel festés is színesítette az alkalmazott módszereket.  Az adventi ablakról készített fotót az iskolánk email címére vagy facebook oldalára kellett elküldeni, melyeket minden nap megmutattunk a nagyvilágnak egy-egy adventi mesével, verssel együtt – osztotta meg gondolatait az ötletgazda.

Tavaly csodaszép alkotások születtek mindenki örömére és gyönyörködtetésére. Sokan kedvet kaptak a különleges kalendárium készítéséhez és már elkezdődött az idei Adventi Ablakok megvalósítása is, hogy minél több diák, szülő és pedagógus otthonába és osztálytermébe beköszöntsön az adventi várakozás szépsége.