Sajtótájékoztató keretében számolt be Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője a kormány legutóbbi döntéseiről és a Nyugat-Nógrádot érintő fontosabb intézkedésekről.

A Fidesz-KDNP kormány négy fő döntést hozott az ország előre vitelére, és gazdasági fellendítésére, melyet térségünk honatyája, Balla Mihály ismertetett Balassagyarmaton.

Ezek alapján a nyugdíjasok jobb megélhetésének biztosítása érdekében a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé jövő februárban visszaállításra kerül a korábban a baloldali kabinet által eltörölt 13. havi nyugdíj. A családok jelentős részét érintő intézkedésnek köszönhetően januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, amely összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent a családok számára. A fiatalok megsegítésére januártól eltörlésre kerül a 25 év alattiak személyi jövedelemadó fizetési kötelezettsége.

Az intézkedések különös jelentőséggel bírnak a Covid-járvány okozta nehézségek enyhítésére is.

  • A felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra. A gyermekek után járó adó visszatérítés azért fontos, mert az elmúlt évben a családok számára különösen megterhelő volt a járványhelyzet. A gazdaság visszaépítése mellett arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a családokat segíteni tudjuk ebben a nehéz helyzetben. Továbbra is kiemelt célunk, hogy támogassuk őket – hangsúlyozta a honatya.

A kormányzat és Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselőjének hathatós közreműködésével az elmúlt években a megvalósult beruházások és vállalkozások támogatásának köszönhetően Balassagyarmat és térsége folyamatosan fejlődik, s ez egyre jobb megélhetést biztosít a fiatal pályakezdők számára is.

(zábrádi)

Fotó: Sümegi Tamás