A gyermekvédelem fontosságáról tartott sajtótájékoztatót Balla Mihály, társégünk országgyűlési képviselője.

Az Országgyűlés korábban elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, amely miatt több EU-s ország részéről támadás érte Magyarországot. Ennek ellenére országunk kormánya kitart a törvényben foglaltak mellett, miszerint a gyermekek szexuális nevelése a szülők feladata, joga, felelőssége és a fiatalokat meg kell védeni az LMBTQ-propagandától – jelentette ki Balla Mihály országgyűlési képviselő.

Tájékoztatójában kitért arra is, hogy a kormányzat fontosnak tartja a magyar választópolgárok véleményét, ezért az Országgyűlés múlt héten arról döntött, hogy a gyermekvédelem témakörében, legalább négy kérdésben kikéri a polgárok álláspontját a gyermekvédelmi törvény megerősítése érdekében.

  • A népszavazás abban segít, hogy nemzeti hatáskörben a gyermekvédelmi szabályokat úgy alkossuk meg, ahogy Magyarországon az emberek helyesnek tartják. A 2016-os migrációval kapcsolatos népszavazás mintájára a gyermekvédelmi témakörben is kikérjük az emberek véleményét – hangsúlyozta a térség honatyája.

A népszavazás pontos időpontja, mint mondta, még nem tudható, de valószínű, hogy egy napon lesz a 2022-es országgyűlési választásokkal. Erről véglegesen Áder János köztársasági elnök dönt majd.

(zábrádi)

Fotó: Sümegi Tamás