A Madách Imre Városi Könyvtár dolgozói az idei évben egy különleges adventi kalendárium segítségével szeretnék az olvasók otthonába eljuttatni a meséket.

Ebben az időszakban is érdemes ellátogatni a városi könyvtár Micimackó gyermek részlegére, ahol számtalan adventre, karácsonyra hangoló mesekönyv található. Természetesen a gyermekek mellett a felnőttekről sem feledkeztek meg a bibliotéka dolgozói, számukra is rengeteg újdonsággal, karácsonyváró ajándékötlettel szolgálnak az ünnepek közeledtével.

A könyvtár munkatársai idén is szeretnék izgalmassá, szeretetteljessé tenni a karácsonyvárást, ezért egy meglepetés adventi mesekalendáriummal rukkoltak elő olvasóik számára. Jó szemfülesnek lenni, hiszen a városi könyvtár Facebook-oldalán advent első vasárnapjától kezdődően minden nap egy-egy meglepetés mesét osztanak meg a jóság, a szeretet, az emberség erejéről, amely nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek szívét is megmelengeti. Hiszen a mese nem csak a gyerekeké, hanem mindenkié. Ahogy Csernik Szende székely mesemondó vallja: “A mese gyógyír, a mese játék, a mese csoda, a mese hit, a mese lélek. Mosoly mindenki lelkére.”

A kezdeményezés célja, hogy minél több olvasóhoz eljussanak a lélekmelengető történetek és ezáltal mindenkinek szebbé, meghittebbé tegyék az adventi várakozás időszakát, különösen azok számára, akik most magányosan visszahúzódva töltik a mindennapjaikat.