Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is alkotói pályázatot hirdetett, amelynek megyei fordulóján a Dózsa György Általános Iskolát képviselő, Csendes Krisztián ért el szép eredményt.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben, immáron nyolcadik alkalommal hirdette meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak. Idén olyan alkotásokat vártak, amelyeken a gyerekek megmutathatták, hogyan látják ők a tűzmegelőzést, a tűzvédelmet és a tűzoltói hivatást. Az iskolások három korcsoportban pályázhattak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, de írhattak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot készíthettek.

A rangos versenyen a Dózsa György Általános Iskola 6.b osztályos tanulója, Csendes Krisztián Szabadkézi rajz kategóriában, II. korcsoportjában megyei 2. helyezést ért el. A sportiskola tanulójának járó oklevelet és ajándékot a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében, Mohács Gábor, tűzoltó alezredes adta át.