Édes karácsonyi alkotást készítettek az ünnepek közeledtével a városi sportiskola diákjai.

Már novembertől nagy a sürgés-forgás városunk oktatási intézményeiben, mert az advent egy különleges időszak mindenki számára és szeretnék ezt az érzést szebbnél szebb ötletekkel felejthetetlenné tenni. A Dózsa György Általános Iskola falai között is lázas készülődés zajlik.

Az Adventi Ablakok kezdeményezéshez idén is csatlakozott a tanintézmény, ennek köszönhetően december hónapban ünnepi díszbe öltöztetik a vállalkozó szellemű jelentkezők az iskola ablakait. A hagyományokhoz hűen az intézmény belső tere is ámulatba ejtő világot tár a belépő számára. A gyermekek saját kezű díszei mellett az arra járók megcsodálhatják a karácsonyfa alatt elhelyezett óriási diótörő figurát is. A főépület legfőbb ünnepi ékessége az évről évre folyamatosan bővülő mézeskalács falu, amely az iskola tanulói, tanárai, dolgozói és a szülők közös munkájának eredménye.

  •  Mindig nagy hangsúlyt fektetünk az iskola belső tereinek dekorálására, így idén sem maradhatott el a közös ünnepi dekorálás. A mézeskalács falucska készítése már sokkal korábban elkezdődött. Iskolánk 50. születésnapján merült fel először az ötlet, hogy szülőkkel együtt az osztályok egy-egy mézeskalács házikót készítsenek, amelyek a jubileumi rendezvénysorozat fényét emelték. Azóta minden évben tovább építve, újabb házacskákkal, elemekkel kiegészítve főépületünk dísze lett – mesélte el Pintérné Péter Eleonóra ötletgazda.

Ebben az évben a mézeskalács házakat Csabai Hanna, Horváth Barnabás, Szolik Janka 2.b és Sándor Bence 4.a osztályos tanulók készítették.