Befejeződött a Madách Imre Városi Könyvtár „Tervezzetek őrjegyet a könyvtárnak!” elnevezésű pályázata, amely kedvező fogadtatásra talált.

A könyvtárban csak akkor tudunk eligazodni, ha minden olvasmány jó helyre kerül. Erre való az a hasznos találmány, amely a polcról leemelve a könyv helyét őrzi, és abban segít, hogy a könyvek ne keveredjenek össze. Ehhez kapcsolódva indítottak rajzpályázatot a Micimackó gyermekkönyvtár dolgozói. Annak érdekében, hogy az őrjegy ne csak hasznos, hanem tetszetős is legyen, arra kérték a gyerekeket, hogy álmodjanak meg minél találóbb őrjegyeket egyéniségüket és kreatív ötleteiket felhasználva.

-December 1-jén lezárult a gyermekkönyvtár „Tervezzetek őrjegyet!” című pályázata, melyben azt kértük kis olvasóinktól, hogy rajzoljanak nekünk kreatív, jópofa őrjegyeket, melyek segítenek megőrizni a könyvek helyét a polcon. Felhívásunkra 123 pályamű érkezett Balassagyarmatról és a környező települések általános iskoláiból. Mind alsó és felső tagozatos gyerekektől, csoportosan és egyénileg is érkeztek művek. A kisiskolás alkotók mind meglepetésben részesültek. A gyönyörű rajzokat szkennelés és laminálás után bocsátjuk a gyermekolvasók rendelkezésére, bízva abban, hogy sok gyerek fogja örömmel használni a régi, kopott őrjegyeket felváltó vidám, új darabokat – árulta el Bárány Ildikó gyermekkönyvtáros.