A 2021-es év befejezett, valamint a 2022-es év előirányzott útfejlesztései kerültek középpontba a kedd délelőtti megbeszélésen.

Sajtótájékoztató keretében számolt be Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője és Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóságának igazgatója az elmúlt év Nyugat-Nógrádban elvégzett közúti fejlesztéseiről, valamint a 2022-ben elkezdődő újabb térségi beruházásokról.

Balla Mihály összegezte, hogy Nyugat-Nógrád útjai számos korszerűsítésen mentek keresztül az elmúlt években. Városunkban többek között megépült a 22-es főút és Ady Endre utcai körforgalom, valamint a Déli elkerülő és az 5,2 kilométernyi kerékpárút. A város számos pontján az utak mellett a járdák javítási és kátyúzási munkálatai is befejeződtek.

Az együttműködés kapcsán továbbra is kitűzött cél, hogy évente legalább 25-30 kilométernyi alsóbbrendű út kerüljön felújításra a jövőben is.

  • Javaslatomra 2022-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Magyar Falu Program forrásaiból 10 milliárd forintot fordítunk útfejlesztésre, amiben szerepelnek a főbb közlekedési útvonalak, az alsóbbrendű utak és a települések belterületi útjai – árulta el a honatya, aki hozzátette, hogy további 3 milliárd forintból fogják fedezni a külterületi utak helyi gazdaságfejlesztési programját.

Megtudtuk azt is, hogy a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. koordinálásával folytatódik a 22-es út Érsekvadkert-Balassagyarmat, valamint Balassagyarmat-Szécsény szakaszainak második ütemű felújítása mintegy 25 kilométeren, hiszen az első ütem megközelítően 30 kilométeres szakasza már 2 évvel ezelőtt megvalósult.