Sem a szülészetet, sem a sürgősségi osztályt, sem magát a kórházat nem hagyjuk magára! – mélységes felháborodásának adott hangot Balla Mihály (FIDESZ-KDNP), térségünk országgyűlési képviselője.

„El kell fogadni, hogy sürgősségi vagy szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban! Az egészségügyet fizetőssé kell tenni, mert csak a fizetős egészségügy tud megfelelő színvonalon működni!”

A fenti két nyilatkozatot idézve Balla Mihály hangsúlyozta sajtótájékoztatóján: – Mélységes felháborodásomat szeretném kifejezni Márki-Zay Péter egészségügyet érintő kijelentései miatt!

Ezekből kiderül, ha az ellenzék hatalomra kerülne, megszüntetnék a szülészeti és sürgősségi osztályokat Balassagyarmaton!

A honatya felidézte, hogy 2006-ban Molnár Lajos, a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere majdnem bezáratta a balassagyarmati kórházat.

  • Csak egy pártoktól független, helyi tiltakozással tudtuk megmenteni Nyugat-Nógrád egyetlen kórházát a bezárástól – emlékeztetett a képviselő. – Akkor tömegével vonultunk az utcára, hogy megakadályozzuk a szocialista dúlást. Azonban még így is jelentős károkat szenvedtünk el helyi szinten. A kórházban a Gyurcsány-kormány nagyarányú leépítést hajtott végre: számos kórházi osztályt bezártak, 200 ágyat megszüntettek, 70 dolgozót elbocsátottak.

A Dr. Kenessey Albert Kórház sürgősségi osztálya mintegy 90 ezer ember biztonságáért felelve, a megye felének nyújt betegellátást.

  • Sem a szülészetet, sem a sürgősségi osztályt, sem magát a kórházat nem hagyhatjuk, és nem is hagyjuk magára! Nem engedhetjük, hogy a 2010 előtti áldatlan állapotok visszatérjenek. Ne feledjük: ezek ugyanazok, akik 2010 előtt voltak – szögezte le térségünk honatyája.

(szilágyi)