A Nógrád Megyei Főügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak az 51 éves szurdokpüspöki férfinak a letartóztatását, aki a lakásán 50 kg össztömegű, különböző fajtájú kábítószert tartott kereskedelmi céllal.

Január 25-én a nyomozó hatóság kutatást tartott az 51 éves férfi otthonában, ahol mintegy 50 kg kábítószert – marihuánát, kokaint és kristályt – találtak a ház pincéjében és padlásán zsákokban elrejtve.

A gyanúsítottnál a kábítószer porciózásához és értékesítéséhez szükséges mérlegeket és fóliázókészüléket is találtak a rendőrök.

A nyomozó hatóság a férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésével gyanúsította meg, mely bűncselekmény akár 20 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés biztosításaként a gyanúsítottól a rendőrök több millió forint értékben gépkocsikat, motorkerékpárt, egyéb vagyontárgyakat, valamint készpénzt foglaltak le.

Az ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására, melyet a nyomozási bíró – a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében – egy hónapra el is rendelt.

A döntés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, ezért az még nem végleges.