Korszerű berendezésekkel bővült a Szent-Györgyi Technikum informatikai parkja.

A Szent Györgyi Albert Technikumban az idei tanévben a szoftverfejlesztő-tesztelő technikusi képzés mellett infokommunikációs hálózatépítő – és üzemeltető technikusi képzést indítottak, melynek tananyagrésze az elektronikai alapok is. Az oktatás gyakorlati megvalósításához a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum elektronikai próbapanelek, mérőműszerek beszerzését támogatta, valamint az újonnan induló távközlési szakág gyakorlati oktatásához szükséges mérőműszereket, karbantartási eszközöket, valamint egy fejállomást szerzett be.

Szrenka Anikó intézményvezető elmondta, a fejállomás nagyban hozzájárul a leendő technikusok gyakorlati oktatásához, hiszen laborkörnyezetben ismerkedhetnek meg a CMTS működésével, amely lehetővé teszi a kábelmodemek egymással és a külvilággal való kommunikációját.

Továbbá a leendő szakemberek megismerkedhetnek a Nagios-sal, vagyis a hálózati monitorozó rendszerrel, annak konfigurálásával és telepítésével. Nodok segítségével hálózati kötési technológiák és ismeretek elsajátítása válik lehetővé, hiszen a rendszer koaxális és optikai közegek fogadására és továbbítására is alkalmas.

A fejállomás internet, kábeltelevízió- és telefonszolgáltatásra is alkalmas, így az itt végző diákok naprakész elméleti és gyakorlati tudást szerezhetnek.