Két év négy hónap börtönre ítélték a sújtókéssel szomszédjára támadó férfit.

A 34 éves férfi azért veszett össze a szomszéd házaspárral, mert zavarta őt a kutyáik ugatása. A vita közben belerúgott a kapujukba, majd hazament, ahol magához vett egy 80 centiméter nyélhosszúságú, 30 centiméter fejhosszúságú, 16 centiméter hosszan hajlított vágóeszközt, ún. „sújtókést”.

Ezzel ment vissza a szomszéd házhoz, ahol a házaspár nő tagja, hogy a támadó ne tudjon bejutni hozzájuk, belülről kézzel támasztotta a kaput. A férfi megfenyegette őt, közben a sújtókéssel lesújtott a nő kaput támasztó jobb kezére.

A bántalmazás következtében a sértettnek töréses és roncsolódásos sérülései keletkeztek, melyek négy ujját érintették, kétszer is meg kellett őt műteni, de az ujjak és a kéz funkcióit nem lehetett helyreállítani, maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, a vádlottat a Salgótarjáni Járásbíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek és 2 év 4 hó börtönbüntetésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős.