A Salgótarjáni Járási Ügyészség szexuális erőszak és magánlaksértés miatt emelt vádat az ellen 32 éves férfi ellen, aki röviddel szabadulása után egy salgótarjáni házba éjjel beosonva végzett szexuális cselekményt egy tizenhét éves alvó lánnyal.

A vádlott 2021 májusában, szabadságvesztésből való szabadulását követően közölte a lakókörnyezetében élő 17 éves lánnyal, hogy szexuális kapcsolatot kíván vele létesíteni, aki ettől határozottan elzárkózott.

Tavaly június 20-én éjjel a férfi kábítószertől befolyásolt állapotban a sértett és családja lakóhelyéül szolgáló ingatlanhoz ért. A kulccsal nem zárható bejárati ajtón bement a házba, ahol észlelte, hogy az ott lakók már alszanak, érkezését nem vették észre.

Ekkor elhatározta, hogy a kiskorú lánnyal közösülni fog, befeküdt mögé az ágyába, a fehérneműjét hátulról lehúzva szabaddá tette a sértett nemi szervét, azt kézzel már meg is érintette, mire a lány felébredt. A férfi a saját szája elé tett kezével jelezte neki, hogy ne csapjon zajt, de a lány kiabálni kezdett és a támadóját pofon is ütötte, aki erre a cselekményével felhagyott. A kiabálásra a lány szomszéd szobában alvó testvére felébredt, a sértett segítségére sietett és a férfit az ingatlanból elzavarták.

Később a rendőrség a férfit elfogta, a nyomozási bíró pedig ügyészi indítványra letartóztatta.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a többszörös visszaeső férfivel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, annak védekezésre képtelen állapotát szexuális cselekményre felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyészség a férfivel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta akként, hogy előélete miatt a vádlottat a bíróság zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is.

Arra az esetre, ha a vádlott az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 10 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.

Az ügyben első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.