A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola Honvéd Kadét Programban résztvevő diákjai is futással emlékeztek a Nemzetközi Katonai Sporttanács 1948-as megalakulására.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie) 2006 óta minden év februárjában megrendezi a CISM Day Run elnevezésű futóversenyét a tagországok részvételével. Az esemény fő célja, hogy kihangsúlyozzák a sport jelentőségét a katonai hivatás ellátása során, összehozva a sport iránt elkötelezett hazai és nemzetközi sportszervezeteket, szövetségeket és civil társadalmat „a béke és a barátság a sporton keresztül” jelmondat égisze alatt.

A NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola honvéd kadétjai és ifjú polgárőrei ebben az évben is csatlakoztak az emlékező programhoz. A városi rendezvény a Nógrád Területvédelmi Zászlóalj honvédeinek vezetésével, eligazítás és rövid bemelegítés után vette kezdetét. Az iskola 50 diákja a Civitas Fortissima térről indulva a Hősök tere érintésével futotta le a közel négy kilométeres távot, először szakaszalakzatban, majd a második körben egymással versenyezve.

A futóversenyt végül Bucsányi Szabolcs 11.d osztályos tanuló nyerte meg. A belvárosi „sportprogramot” a technikum polgárőr pedagógusainak vezetésével az ifjú polgárőrök biztosították.