Rendhagyó szülői értekezlet keretében adták át a legújabb digitális eszközöket a Balassi Bálint Gimnázium diákjainak.

A Klebersberg Központ „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében érkeztek laptopok egy egész évfolyam számára a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumba, amelyeket hétfő délután adott át Mogyorósi Attila a Balassi Bálint Gimnázium intézményvezetője és Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója.

– A kormány az állami és a nem állami fenntartású intézmények ötödikes és kilencedikes tanulói számára hordozható notebookokat biztosít – közölte Nagyné Barna Orsolya, aki hozzátette, hogy elsőként a kilencedik évfolyamosok kapják meg az eszközöket és még idén, várhatóan májusban az ötödik évfolyamra kerül a sor.

– A gimnáziumban összesen 172 darab laptopot adunk át személyes használatra az érintett tanulóknak illetve a szüleiknek és ezen felül 41 tanári laptopot is kap az intézmény. Ezeket a nagy értékű gépeket a diákok négy éven keresztül használhatják és a négy év elteltével igény szerint meg is vásárolhatják. Úgy gondolom, hogy ezek az IKT eszközök mindenképp segíteni fogják a diákok hozzáférését a különböző digitális tananyagokhoz. A jelen oktatásának kulcsa a digitalizáció, ezért ennek előmozdítására nagy hangsúlyt fektetünk és próbáljuk az ehhez szükséges feltételeket biztosítani – hangsúlyozta a tankerületi igazgató, aki azt is kiemelte beszédében, hogy az eszközök beszerzését a Klebersberg Központ pályázatával valósították meg, amelynek keretében lehetőség nyílik korszerű tantermi megjelenítő eszközök, tanulói kreativitást és problémamegoldó képességet fejlesztő berendezések beszerzésére is a jövőben, így például drónok és programozható robotok is érkeznek majd az intézménybe.

A tartós használatra kapott, Dell típusú laptopokat, valamint a hozzá tartozó táskát és egeret első körben az iskola kilencedikesei és szüleik vehették át az osztályfőnököktől.

(zábrádi)