Balla Mihály országgyűlési képviselő szívügyének tekinti a háború sújtotta területekről érkező emberek megsegítését, ezért adománygyűjtést indított Nyugat-Nógrád térségében.

A közös összefogásnak köszönhetően több mint 5 millió forint értékű adomány indult útnak hétfő reggel Vásárosnaményba, a határmenti önkormányzatok által menekültek ellátására létesült elosztó központba.

Az adományokkal csurig megpakolt tartós élelmiszerek, tisztálkodási eszközök, babaápolási cikkek és rengeteg egyéb termék hat kisbuszban fért el, amit civilek, önkormányzatok, helyi vállalkozók alig két nap alatt gyűjtöttek össze. A Balla Mihály koordinálta csapatot Dr. Tilki Attila Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselő fogadta a helyszínen, akivel honatyánk folyamatos konzultációban van a jótékonysági akcióval kapcsolatban.

– Fáradtan, de lélekben feltöltődve érkeztünk vissza az északkelti határról Balassagyarmatra, ahol újabb öröm ért minket: amíg távol voltunk, ismét rengeteg adomány érkezett. Ezúton is szeretném megköszönni az akciót mindenkinek, elsősorban az adományozóknak, valamint azoknak, akik az adománygyűjtésben, a pakolásban és a szállításban részt vettek. Mindenki jelesre vizsgázott, hiszen ilyenkor legfontosabb az időtényező, a csapat pedig azonnal és egységesen reagált – nyilatkozta Balla Mihály.

A gyűjtés tovább folytatódik a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Hétköznap 8-19 és szombaton 8-14 óra között lehet  leadni az Ukrajnából menekültek számára az adományokat.