Újabb sikeres találkozón van túl a két történelmi nógrádi város.

A napokban ülésezett a városunkkal való partnerség szorosabb kialakítása érdekében Csach Gábor polgármester és Alexandra Pivková, Losonc polgármestere.

A rendezvényen városunk képviseletében Olexa Miklós, az Ipoly Túra Egyesület elnöke és Tyekvicska Árpád történész is felszólalt.

A tárgyaláson a korábbi egyezmények és a közös programok is terítékre kerültek. Többek között konzultáltak az április 5-i losonci Ipoly-völgyi Vasútmentő konferencia részleteiről és a május 1-jén megrendezésre kerülő nagy turisztikai és kerékpáros losonci fesztiválról, amelyre várhatóan különvonat is indulni fog Balassagyarmatról. Továbbá szó esett Losonc-Balassagyarmat partnerségi együttműködési megállapodásáról, amelyről májusban dönthetnek az önkormányzatok. Az ülésen mindkét fél saját tapasztalatait összevetve egyeztetett a jelenleg is aktuális ukrajnai háború következményeiről, a megoldásra váró feladatokról és a járványhelyzetről.

Az összejövetel legfőbb közös célja a két város közötti kapcsolat további elmélyítésén túl az Ipoly-völgye gazdasági fejlesztése, turisztikai és kulturális kínálatának bővítése.