Egy emberként fogtak össze Nyugat-Nógrád lakói, újabb nagy mennyiségű adományt szállítottak az ukrán menekültek megsegítésére.

A héten második alkalommal indult útjára az elsőnél háromszor nagyobb adományszállítmány Vásárosnaményba, illetve az ukrán határ menti önkormányzatok által létrehozott logisztikai központba.

A Balla Mihály indította kezdeményezés a vártnál is nagyobb megmozdulást és összefogást eredményezett a térségben, hiszen összesen 15 mikrobuszt, 3 teherautót és 2 személyautót sikerült telepakolni az adományokkal péntek reggelre.

Az összegyűlt felajánlásokat az önkormányzatok és civil szervezetek segítségével sikerült eljuttatni a keleti határszélre.

Az ukrajnai áldozatokat segítő gyűjtés tovább folytatódik a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban hétköznap 8-19 óra és szombat 8-14 óra között. Felhívják a figyelmet, hogy aki sok áruval érkezik, az udvar felől pakolja be felajánlásait.

Elsősorban az alábbi adományokat várják a rászorulók: nem vényköteles gyógyszer készítmények; maszkok, sebkötözők; tartós élelmiszer, konzervek, evőeszközök; fél literes üdítőitalok, mentes ásványvizek; gyermekeknek csokoládé, cukorka, mini gyümölcslék; bébi tápszer, bébiétel, cumisüveg, cumi, új kisgyerekjáték; pelenka, popsitörlő kendő, babaápoló krémek, olajok; női higiénés kellékek: tamponok, betétek; plédek, takarók, kispárnák, matracok; WC papír, papírtörlő; fertőtlenítő és tisztító szerek, szappanok.