Folytatódik a HUMDA „Road Safety – a biztonság az első” országjáró közlekedésbiztonsági programsorozata, amely egy héten keresztül a Civitas Fortissima téren várja az érdeklődőket.

Hétfő reggel Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője Weingartner Balázs, a Hungarian Motorsport Development Agency elnök-vezérigazgatójával és Huszár Péter alpolgármesterrel nyitotta meg a HUMDA „Road Safety – a biztonság az első” országjáró közlekedésbiztonsági programsorozatának balassagyarmati állomását.

  • Balassagyarmat olyan város, amelyben az összes, közlekedéssel kapcsolatos kihívás, mint például körforgalom, kerékpárút, lámpás kereszteződés megtalálható, ezért jó, ha a gyerekek mielőbb megismerkednek a biztonságos közlekedés feltételét jelentő KRESZ szabályaival – hangsúlyozta Balla Mihály.

A Vármegyeháza előtt felállított sátorban a gyerekek humoros, vicces keretek között sajátíthatják el a KRESZ elméleti és gyakorlati alapjait egészen március 11-ig, péntekig. Délelőtt a város óvodásai és általános iskolás csoportjai veszik birtokukba az oktató sátrat.

A foglalkozások során 20 perces interaktív oktatás után közlekedési ismeretek átadásában kiemelten jártas szakemberek segítségével, elektromos mini autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mennek ki a gyermekek az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között például a rendőri karjelzésekkel ismerkednek.

Délutánonként 14.00 és 17.00 óra között a nagyközönség számára ingyenesen elérhető minden programelem, melynek célja, hogy a végzetes kimenetelű közlekedési balesetek száma jelentősen csökkenjen a jövőben, valamint minél több helyi kisdiákot bevonjanak a programba annak érdekében, hogy felkészítsék őket a helyes közlekedés alapelveire és normáira, olyan ismereteket szerezzenek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében és megalapozzák egy biztonságos szemlélet kialakítását.