Sikeresen lezajlott a 27. Palóc Gasshuku Nemzetközi Karate Edzőtábor az összetartozás, a kitartás és az elhivatottság jegyében.

Ebben az évben Balassagyarmat adott otthont a minden évben megrendezésre kerülő, a Palóc Karate Szövetség által rendezett tavaszi edzőtábornak.

Az idei szervezési munkálatokban a Balassagyarmati Karate Sportegyesület is kivette a részét. A tábor vezetői Sawada Kazuhiro (7.dan) és Ohta Yoshinobu (7.dan) mesterek voltak ezúttal is. A tábor fővédnöke Csach Gábor, városunk polgármestere volt.

A közel 300 fős harcművészeti edzőtáborban szerbiai, romániai, erdélyi és japán sportolók is részt vettek. A rendezvénynek óriási energiája és egyben nagy sikere volt, kezdő, haladó, fiatal és idős korosztály is képviselve volt.  A csapatépítés mellett minden évben fontos szempont, hogy sokféle technikát sajátítsanak el a karatékák és közösen gyakoroljanak, a formagyakorlatok (kata) és a katák küzdelmekre (kumite) alkalmazása kiemelt feladatuk minden évben.

A három napos programoknak idén még az Ipolypart úti Városi Sportcsarnok biztosította a helyszínt, azonban ősztől már az új Sportcsarnokban gyűlhetnek össze a szabadkezes japán harcművészetet űzők.

Fotó: Makrai Richárd