Egy újabb játék indult a városban, amellyel bemutatják Balassagyarmat történetének híres hölgy személyiségeit.

A nemzetközi nőnap alkalmából több programmal is kedveskedtek a gyengébbik nemnek. A programkavalkád között ingyenes könyvtári beiratkozás és kellemes hangulatú koncert is szerepelt.

A hónap legnagyobb dobása azonban ismét egy érdekes nyereményjáték, amely során a városhoz kötődő múltbéli hölgyeket ismerheti meg a nagyérdemű. Ugyanis a város 9 pontján festőállványokra kihelyezett női portréképekbe futhatunk. Minden egyes képen szerepel egy számozott szimbólum, amit megtalálva a játékhoz tartozó kis füzeten lévő rubrikába kell beírni, majd a kitöltött brosúrát be kell dobni a Városháza előtti rózsaszín postaládába.

A tárlat rendezője, Medvácz Eszter kulturális referens elárulta, hogy a portréképek sarkán lévő kódokat összegyűjtve, a helyes választ beküldők között értékes ajándékokat, női finomságokat és kényeztető szolgáltatások sorsolnak ki. A legtöbb szelvényt beküldő iskola vagy óvoda különdíjban részesül.

A játékhoz tartozó füzet a Városházán, a Jánossy Képtárban, a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, és a Palóc Múzeumban szerezhető be, továbbá letölthető Balassagyarmat Városháza Facebook oldaláról. A nyereményjáték március 20-ig várja a város múltjában és hírneves hölgyeinek történetében elmélyedni vágyókat. A nyeremények sorsolására március 22-én kerül sor. Kezdődjön a felfedezés, játékra fel!