A 2022-es versenyszezon sikerekben gazdagon kezdődött a Vitalitás SE ifjú dobói számára.

Az év első megmérettetésén, a Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia téli versenysorozatán vettek részt Fábián Gábor tanítványai. A rendkívül hideg időjárás ellenére bíztató eredmények születtek.

A tél folyamán új taggal, egy ifjúsági és egy gyermek korcsoportú fiúval bővült a Vitalitás SE dobó csapata. Az újdonsült tag, Czibulya Csongor gyermek korcsoportban dobókörbe is állt és majdnem 22 méteres dobással kezdte meg „pályafutását”. Sipőcz Bence serdülő korosztályban 38,53 méteres egyéni csúccsal lett a második. Figyelemre méltó teljesítményt ért el Imre Roland 5 illetve 6 kilogrammos kalapáccsal is. Mindkét szerrel egyéni csúcsát megjavítva első helyen zárta a versenyt. Ráadásul 5 kilogrammos, 73,05 méteres dobása jelenleg a világranglista 3. legjobb eredménye idén, centikkel lemaradva az első kettő mögött. Csernyik Benjámin és Péter Dorina saját korcsoportjában a harmadik helyen fejezte be a megmérettetést.

Következő versenyükre, az Ifjúsági Téli Dobó Országos Bajnokságra nagy erővel edzenek, amely szintén Szombathelyen kerül megrendezésre március 19-én.