A családunkkal töltött minőségi idő mindennél fontosabb, ezért a Zichy Szín-Műhely előadásában viszik színpadra Csukás István felejthetetlen meséjét a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 23-án, szerdán 11 órakor.

Csukás István meséivel gyermeki és felnőtt lelket egyaránt elbűvölő mesevilágába utazhatunk. Az Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátéka egy kisfiú álmába kalauzolja a gyerekközönséget. Amikor megismerjük, Lackó az ágyában fekszik, egyedül érzi magát, elgurult üveggolyóját hiába keresgéli, s eközben elalszik. Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, kinyílnak, feldőlnek, elemelkednek a padlótól, váratlanul áttetszőnek látszanak.

A meseszoba minden részlete, szereplője Lackó hétköznapjaiból, olvasmányaiból a tévéből és a nappali eseményekből költözik az álmába, felvonul benne világának összes figurája, lénye és szereplője, ám a gyermeki fantázia a hétköznapoknál sokkal pompásabb, színesebb és izgalmasabb világot varázsol belőlük. Lackót utazásai során egy hűséges, igaz barát, Hangya kíséri, akinek szeretete, tisztasága, önfeláldozása segíti őt közös kalandjaikban.

A mesés utazás végére a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez a kisfiúnak, akik ugyan csak az álomban elérhetők, de nagyon fontos dolgokat tanítanak neki. Az álombeli barátok sokat segítenek abban, hogy Lackónak majd teljesebb, boldogabb élete legyen, amiben ő is mások barátja lehet.