A NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola rendészei első helyezést értek el az országos szervezésű Police Roadshow csapatversenyén.

A napokban vette kezdetét az Országos Rendőr-főkapitányság pályaorientációs roadshowja, amelynek hétvégi helyszínül a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szolgált.

A program legfőbb célja az volt, hogy egy lehetséges jövőképet tárjon a diákok elé és megmutassa számukra, hogy milyen is a rendőrök családjához tartozni.

A nyílt napon többek között önvédelmi, intézkedéstaktikai, fegyveres és rendőrkutyás bemutatókat tartottak a szakemberek, továbbá az érdeklődők megnézhették közelről a járműveket, betekintést nyerhettek a rendőrök sokrétű, izgalmas és felelősségteljes munkájába.

Az érdekes bemutatókon túl a rendészeti képzésben résztvevő iskolák tanulói csapatversenyen mérhették össze tudásukat. A versenyen 13 pest megyei és budapesti csapat mellett megyénket a NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola 10. és 11. évfolyamos tanulói képviselték.

A csapatoknak ügyességi, gyorsasági és elméleti számokban kellett helytállniuk. A Mikszáth tanulói kiemelkedően szerepeltek, ők bizonyultak a legjobbnak. A hattagú csapat megnyerte a versenyt, az ezzel járó kupát valamint egy látogatást az ORFK Teve utcai székházába.

A győztes csapat tagjai: Izsóf Mária Luca 11.d, Batta Tamás 10.d, Bucsányi Szabolcs 11.d, Kovács-Bedő Bendegúz 10.d, Kucsa Lionel 11.d és Máté Marcell 10.d