„A legegészségesebb választás a víz!” – Egy héten keresztül minden a vízről szólt a Szabó Lőrinc Általános Iskolában.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) idén már 12. alkalommal szervezte meg a Happy-hetet, melynek keretében az ország óvodásai, általános és középiskolásai változatos programok és játékos feladatok segítségével tanulhattak a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz szerepéről.

A program hosszú távú célja a gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó cukrosüdítő-fogyasztás visszaszorítása és az, hogy a fiatalok megismerjék az ivóvíz értékeit. Az egészséghét a víz világnapja előtt egy nappal vette kezdetét, amelyhez a Szabó Lőrinc Általános Iskola diákjai is csatlakoztak.

  • A vízivást népszerűsítő programhéten iskolánkban minden évfolyamán számos, a víz védelmével, annak fontosságával, a vízivás előtérbe helyezésével foglalkoztunk. Az iskolaudvaron óriási rajzot készítettek a gyerekek, majd az általuk rajzolt vízcseppekbe állva fotót is készítettünk. Érdekes, figyelemfelhívó előadásokkal, plakátkészítéssel és különböző projektmunkákkal színesítették tanulóink az egész hetes programsorozatot – összegezte Bacsúr Szilvia intézményvezető.