A Nagy Palóc születésének 175. évfordulóját egész éves program sorozattal ünnepli meg a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola.

A sorozat harmadik állomása egy játékos vetélkedő volt, melynek keretében a különböző osztályokból összeállított csapatok sokféle, tudást és kreativitást is igénylő feladatokat oldottak meg. A vetélkedőnek a számtalan különleges relikviával – köztük Mikszáth tragikusan korán elhunyt kisfiának, Jánoskának  játékaival -rendelkező Palóc Múzeum adott otthont és autentikus hátteret.

A három fős csapatok – egyebek mellett – „kincset” kerestek a Múzeum néprajzi termében (ez egy ládikában rejlő Mikszáth-idézet volt), az író életéhez kapcsolódó totót oldottak meg, és gyurmából megformázták Mikszáth műveinek egyik-másik szereplőjét. A vetélkedő a  pedagógusok és a Múzeum munkatársainak összehangolt munkája és a diákok lelkes részvétele következtében remek hangulatban zajlott. A résztvevők kellemes élményekkel és sok hasznos tudással is gazdagodtak.

A képen a nyertes csapat – 10. osztályos szakácsok- tagjai szerepelnek: Csemer László, Kovács Zoltán és Oláh Krisztofer.