A balassagyarmati zongorista, Szalay Demeter Mózes is bekerült a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató válogatójába.

Hamarosan kezdetét veszi a televízióban az immáron világhírű Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató verseny, amely évről évre a Visegrádi országok, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, valamint Szlovénia tehetségeit kutatja. A rangos versenyre egy klasszikus zeneszerző szabadon választott darabjával jelentkezhetett a 6-18 éves korosztály.

A nyolcadik évad válogatójára a 11 éves Szalay Demeter Mózes W.A. Mozart F-dúr szonátájának II. tételével készült, amely elnyerte a zsűri tetszését, így mintegy 130 versenyző közül 35 hangszeres közé beválogatták és behívták a televíziós adás felvételeire az előre beküldött videója alapján.

A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola zongora szakos növendéke már két éve tanul zongorázni Lévárdi Beáta zongorapedagógusnál, akivel folyamatos sikereket érnek el helyi, megyei, országos és nemzetközi szintű megmérettetéseken. A népszerű tehetségkutató versenyben való szereplés igazi megtiszteltetés számukra.

A televíziós forgatásnak a budapesti RAM Colosseum adott otthont, ahol Mózes megmérette magát a kamerák kereszttüzében és bebizonyította, hogy van jövője a klasszikus zenének. A zsűri székében többek között olyan híres zeneművészek foglaltak helyet, mint Balázs János, Bogányi Gergely zongoraművészek, valamint Batta András zenetörténész. A rendezvényre felkészítő tanára, Lévárdi Beáta és zongorás barátai, Chomát Dalibor és Pásztor Nelli is elkísérték.

A felvételeket és a riportokat júniusban közvetíti a Duna Tv, a műsor folyamán közönség szavazatokkal lehet majd támogatni a kis muzsikust közönségdíj és különdíj kategóriában.