Sokszínű kézműves olvasói alkotásokból nyílt kiállítás a Könyvtár galériáján.

Művészi hajlamú olvasók mutatkoztak be a Madách Imre Városi Könyvtár által kezdeményezett Alkotó olvasó 2022 kiállításán.

Az olvasójeggyel rendelkezők bármilyen kézműves technikán keresztül, szabadon bemutathatták kreativitásukat. A horgolástól kezdve a klasszikus festészeten át egészen a gobelin technikáig, fafaragásig érkeztek remekművek. Az olvasók mellett a könyvtár jelenlegi és volt munkatársai is megvillantották alkotóképességüket.

A kedd esti kiállításmegnyitón 23 alkotó képviselte az olvasóközösséget, név szerint Marton Gabriella, Koplányi-Marton Lilla, Bedőcs Ildikó, Pető Bercel, Szabó-Kohári Katalin, Barák Orsolya, Baráth Ilona, Szugyiczki Zsolt, Gregor József, Schuchmann Zsuzsa, Kovácsné Koi Julianna, Mercan Nurullah, Láving Tára, Mercan Lejla, Piatrik Valéria, Fábiánné Piatrik Klára, Végh-Fábián Lilla, Kocsisné Kovács Ildikó, Kocsis Alíz, Bércziné Zöldesi Marianna, Bodáné Csillik Erzsébet, Vincze-Lendvay Gabriella, Szikora-Győri Nikoletta és Mercan Nasrullah.

Az olvasók alkotásait bemutató tárlatot Roza Cecília rajztanár nyitotta meg a nagyközönség számára:  – A kiállítás sokszínűségét mutatja, hogy különböző korú és nemű alkotók mutatják be műveiket, mindegyikükben van valami közös és ez nem más, mint a könyvtár, a könyvek és az olvasás szeretete. Ha valaki olvas és elképzel egy világot, akkor annak másban is gazdag a képzelőereje és ez valamilyen formában ki akar törni belőle. A könyvtár egy világító missziós pont, a kultúra fellegvára és az itt olvasó alkotó emberek is ilyen kis fénylő pontok Balassagyarmaton. Minden egyes alkotás személyes történeteket mesél el készítőjéről.

Különleges keretet adott a megnyitónak Kovács Luca és Ember Péter zongorás-énekes produkciója.

(zábrádi)

Sümegi Tamás  fotói