A Lamenda Alapítvány idén először csatlakozott a Földrajz Éjszakája programsorozathoz.

Az európai földrajzi társaságokat összefogó EUGEO 2017-ben indította útjára a Földrajz Éjszakája rendezvénysorozatot. Az időközben egyre nagyobb ismertségnek örvendő Night of Geography fő célja a földrajztudomány népszerűsítése.

Az előbb európai léptékűvé fejlődő, majd a Nemzetközi Földrajzi Unio (IGU) révén világméretűvé terebélyesedő rendezvényhez az évek alatt egyre több ország, város és intézmény csatlakozott. A programokon több ezer érdeklődő vesz részt.

A helyi Lamenda Alapítvány idén először kapcsolódott a programokhoz, aminek köszönhetően játékos, izgalmas formában kerülhettek közelebb a résztvevő gyerekek és felnőttek a földrajz világához.

  • Földrajzi, természetismereteket bővítő társasjátékokkal vártunk minden gyermeket és szülőt. A gyermekek logikus gondolkodását a kvízjátékok és totók mozgatták meg, továbbá Olexa Miklós, az Ipoly Túra Egyesület elnöke tartott kalandos előadást a túrázás örömeiről népszerűsítve a kerékpározást és egyéb túrázási lehetőségeket – számolt be az eseményekről Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány kuratóriumi elnöke.