A Költészet Napja alkalmából Francois Villon verseit Gál Tamás előadásában hallhatja a nagyérdemű április 12-én, kedden 17.00 órakor a Madách Imre Városi Könyvtárban.

Gál Tamás Jászai Mari-díjas szlovákiai magyar színművész, rendező, a Komáromi Jókai Színház igazgatója, a Csavar Színház alapítója, melynek fő célkitűzése a vándorszínházi lét hagyományainak ápolása, fenntartása.

„A CSAVAR Színház előadásai vándor előadások, a legkisebb faluktól a legnagyobb városokig… Hitünk, hogy az irodalom, legyen az klasszikus vagy kortárs, igenis érdekli a mai kor emberét, ha az előadók, mint a jó révész biztonságosan és könnyedén viszi át utazóját a megértés partjára.”

„Faludy György Villon átköltéseit vittük színpadra. A Villoni örökigazságok, a mindenki számára érthető és érezhető emberi problémák: a halál, a szerelem, a bűn és a mindennapi küzdelem a fennmaradásért, ugyanakkor ezen problémák iróniával és önkritikával való fűszerezése teszi felejthetetlenné ezt a bő 45 percet. Kinek köszönhetjük inkább? Villonnak vagy Faludynak? Mindkettőjüknek, e két zseni nagyszerű találkozásának.”