Szabadtéri dekorációk teszik gazdagabbá a húsvéti ünnepeket a Civitas Fortissima téren, nagy örömet szerezve ezzel a város lakóinak és az idelátogatóknak.

A napokban nagy volt a nyüzsgés a város központjában, ugyanis óvodások hada lepte el a főteret, akik saját készítésű húsvéti dekorációikkal díszítették fel saját kis tojásfájukat.

A Nagyhét kezdetével a csodaszép virágok és tavaszi növények mellett ünnepi attrakciók kaptak helyet a központ számos pontján. A szervezők ez alkalommal is kitettek magukért, ismét gondoltak a kisebbekre, akik a Rugó Répa Ösvényen ugrándozhatnak és a Csibe Labirintusban izgalmas kalandokban vehetnek részt.

A húsvét legfőbb jelképei, a nyuszi, a tojás és a bárány teszik még színesebbé a Jánossy Képtár, a Vármegyeháza területét, valamint a zenepavilonban egy nyúl család fogadja vendégeit. A fejlesztő és egyben színes játékok mellett a karácsonyi ötlethez hasonlóan húsvéti szelfipont nyílt a megyeháza előtt, amely hívogatja a fotózkodni kívánó családokat.

A szabadtéri attrakció célja, hogy kézzelfoghatóan is megjelenítse a húsvét szimbólumait a városban, ezáltal is közvetlenebbé, vidámabbá varázsolva az ünnepeket.

Fotó: Sümegi Tamás