A 24 éves Napsugár Nyugdíjas Klubnak Balassagyarmat Közösségéért díjat adományozott a városvezetés.

Közvetlen, baráti légkörben nyílik lehetőség kikapcsolódásra az idősebb korosztály számára a Napsugár Nyugdíjas Klubban. A jelenleg 100 fő taglétszámmal működő társaság 1998-ban Grozman Pálné vezetésével alakult meg, amit akkor még mozgáskorlátozott egyesületként ismertek a városlakók.

Az évek során cserélődött a nyugdíjasok személye, de a régi és új klubot mindig jó és gondoskodó közösségként, magas látogatottságú családias közegként lehet jellemezni, ahol a tagok odafigyelnek egymásra, segítik egymást mindenben még a klubfoglalkozások után is. Az egyedül élők számára biztonságérzetet, kellemes társaságot, közösségi élményt és tartalmas programokat ígér a klubban eltöltött idő, amely a magányos hétköznapokat varázsolja felejthetetlen élménnyé. Az összejövetelek helyszínét a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ biztosítja a csütörtöki napokon.

– A régi programjaink nem lettek megszüntetve, sőt újak jöttek hozzá. Egész évben gazdag a kínálat, kezdjük az évet a Pótszilveszterrel, Farsangi bállal majd folytatjuk a Nőnapi köszöntéssel. Nyári programjaink között szerepel a nyírjesi bográcsozás, strandfürdőzések, szabadtéri kirándulások. Az évet pedig a karácsonyi ünnepséggel és az évzáró bulival fejezzük be. A hagyományos programjainkhoz tartozik a havi szinten megrendezésre kerülő zenés teadélutánok, ahol névnaposainkat köszöntjük – meséli Bognár Ferencné klubvezető.

A közösség nemrég csatlakozott a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének programjaihoz. Többnapos kirándulások keretében jártak már Hajdúszoboszlón, Egerben, Sopronban, Balatonfüreden, továbbá egynapos szórakoztató programokon, színházlátogatásokon is részt vettek. A Nógrád megyei klubokkal való kapcsolattartás folyamatos, közös programokat is szerveznek, mint a versmondó, mesemondó napok, sportnap, és römiverseny, továbbá a város jeles napjain, ünnepségein, kulturális rendezvényein is képviselik magukat.

– Nagy örömmel és meglepetéssel fogadtuk a szép kitüntetést. Végre eljutottunk oda, hogy felfigyeltek ránk, a sok év meghozta gyümölcsét. Úgy érzem megérdemeltük a díjat, mivel sok egyedülálló, magányos embernek teremtünk otthoni légkört. Igyekszünk továbbra is jó közösségnek megmaradni és gondoskodni arról, hogy mindig mindenki jól érezze magát, ne érezze, hogy egyedül van és örömmel, várakozással készüljön a következő közös összejövetelekre – mondta a klubvezető.

Zábrádi Dorottya