Fábián Gábor ifjú tanítványai a Pápai Atlétikai Club Tavaszi Kalapácsvető versenyén értek el kimagasló teljesítményt. Újabb nógrádi megyecsúcs is született!

Harminc induló részvételével rendezték meg az idei Pápai Atlétikai Club Tavaszi Kalapácsvető versenyét, amelynek a Pápai Sport Centrum biztosította a helyszínt. A sportrendezvényen a Vitalitás SE dobó csapata képviselte városunkat.

Elsőként a nők álltak dobókörbe, ahol Péter Dorinának 4 kg-os kalapáccsal sikerült megjavítania eddigi legjobbját, így a 3. helyen végzett. A hölgyeket a korosztályos fiúk követték.

Csernyik Benjámin és Sipőcz Bence éppen elmaradva egyéni csúcsuktól fejezték be a versenyt. Imre Roland dobása viszont újabb nógrádi megyecsúcsot, illetve a Pápai Sport Centrum új pályacsúcsát jelentette. Eddigi legjobbját több mint két méterrel múlta felül, így az új csúcs pontosan 75,95 méter.

A fiúk ez alkalommal nehezebb szerrel is dobókörbe álltak. Roland és Benjámin 6 kg-al, Bence pedig 5 kg-os kalapáccsal dobott. Itt Csernyik Benjáminnak és Sipőcz Bencének sikerült egyéni csúcsot érő dobást produkálnia, így Benjámin korosztályában a 4., Bence pedig a 2. helyet szerezte meg. Imre Roland jelenleg első világversenyére, a középiskolások világbajnokságára készül, amelyet Franciaországban fognak megrendezni.