Hosszú évek után újra van baba-mama klub a városban.

A kisgyermekes édesanyák életét segíti a hosszú évek után újra indított baba-mama klub. A foglalkozásoknak helyet biztosító Mikszáth Kálmán Művelődési Központban az anyukák nem csak közösségben lehetnek – kiszakadva a mindennapok magányából-, de még olyan emberekkel is találkozhatnak, akikkel megegyezik az érdeklődési körük.

A foglalkozások elősegítik, hogy az édesanyák megoszthatják egymással saját tapasztalataikat, problémáikat továbbá egy-egy alkalom során feltehetik egymásnak kérdéseiket, amelyekre hasznos és praktikus tanácsokat ajánlhatnak egymásnak. A baba-mama klubokban sokszor értékes baráti társaságok és életre szóló barátságok is születhetnek.

A közösségépítés és segítségnyújtás mellett a gyermekek már a bölcsőde és az óvoda előtt megismerkedhetnek más korosztálybeli társaikkal, így nagyon hamar elkezdhetik a szocializáció tanulását, ezáltal rugalmasabban állhatnak a bölcsőde vagy az óvoda megkezdéséhez. A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ falai között két csoportban folynak a foglalkozások.

A 0-tól 1 éves korig minden hétfőn 10 órától babamasszázs-oktatást és gyermekgondozással kapcsolatos tanácsadást tart Pápai Petra védőnő, dúla. A klubvezető péntekenként ugyanebben az időpontban tart a kismamáknak alternatív szemléletű tematikus előadást, ahol egyebek között a várandóságról, a babakelengyéről, a szülésről, a szoptatásról és a gyermekágyi időszakról beszélgethetnek az anyukák a védőnővel. A másik csoport minden csütörtökön 10 órától tartja foglalkozásait Badainé Bagyin Eszter klubvezető irányításával és a Balassagyarmati Központi Óvoda óvónőinek közreműködésével, akik 3 éves korig várják az apróságokat.