Ismét rangos elismerésben részesült Magyar Valentin balassagyarmati zongoravirtuóz.

Az 1989-ben alapított Kocsis-Hauser Alapítványt Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapította tehetséges fiatalok támogatására. Az idén alapított Kocsis Zoltán-díjat a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére hozták létre, amelyet zongora és kamarazene kategóriában nyerhetnek meg a 18–26 év közötti magyar állampolgárságú és határon túli magyar tehetségek.
A pályázat kétfordulós volt, az első fordulóban videóanyagok beküldését várta a kuratórium, amely alapján választották ki a második, élő fordulóba bejutó zongoristákat. Az élő meghallgatásra 14 fiatal zongoraművészt hívott meg a kuratórium, akik a Zeneakadémia színpadán bizonyíthatták tudásukat.

Végül a szakmai zsűri tetszését Pellet Sebestyén és Magyar Valentin zongorajátéka nyerte el, így ők megosztva kapták meg a díjat. A korábban kihirdetett kamarazene kategóriában is elismerték a balassagyarmati születésű zongorista tehetségét: az eredmények alapján Kocsis Zoltán-díj ex aequót kapott a Korossy Kvartett és a Magyar Valentin zongorás trió.
A rangos elismerést a június 12-én megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadón és gálakoncerten vehetik át a művészek, amelyet a Zeneakadémia Solti Termében tartanak.