Kiváló munkájukért, elkötelezettségükért vehettek át rangos elismeréseket a Balassagyarmati Tankerületi Központ munkatársai Pedagógusnap alkalmából. 

A Balassagyarmati Tankerületi Központ a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében tartotta pedagógusnapi ünnepségét. A rendezvényen Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy ebben a tanévben a pedagógusok erőn felül teljesítettek és megtették mindazt, ami a hivatásuk, hiszen az oktatás és a nevelés a jövőbe vetett nagy lehetőség.

  • Valamennyi pedagógus sikeresen és eredményesen végzi munkáját, a tehetséggondozás, a hátránykompenzáció vagy a közösségépítés terén, illetve az innovatív pedagógiai módszerek megvalósítása során. Több éven keresztül kísérik végig tanítványaik fejlődését, fogják a kezüket, segítenek nekik abban, hogy megtalálják azt a pályát, amiben ők is sikeresek lehetnek. Áldozatos munka ez, amiért ünnepélyes keretek között mondunk köszönetet – hangsúlyozta a tankerületi igazgató.

A köszöntőt követően Balla Mihály országgyűlési képviselő – bár személyesen nem lehetett jelen – igazgató asszony révén írásos formában tolmácsolta gondolatait. A képviselő kitért arra, hogy az elmúlt években sikerült Nyugat-Nógrád iskoláinak jelentős részét felújítani, korszerűbbé tenni és a jövőben is dolgozni fog azért, hogy évről-évre jobb körülmények legyenek a térség iskoláiban.

A pedagógusnap alkalmából átadásra kerültek a miniszteri kitüntetések és tankerületi oklevelek. A díjakat Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató adta át. Miniszter Elismerő Oklevelében 8 pedagógus részesült, nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet 14 fő vehetett át.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa oklevelét 27 pedagógus kapta meg. Végezetül két Vas Díszdiploma került átadásra azon pedagógusoknak, akik 65 évvel ezelőtt vették át diplomájukat. Ezt a kitüntetést Dr. Gulya Pálné és Sólyom Éva tanárnőknek adományozták.

A jó hangulatról és a kellemes muzsikáról a Latte Maffiato szalonzenekar gondoskodott. A program végén a Tankerületi Központ munkatársai egy dallal köszöntötték a megjelenteket.