Hat tanintézmény részvétele mellett került megrendezésre immáron második alkalommal a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület és a Dózsa György Általános Iskola közös horgászversenye, a Mikszáth Kupa.

Pecabottal a kezükben általános iskolások lepték el a Nyírjesi 5-ös tavat. A négyfős csapatok horgásztudásukat bizonyíthatták a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület hagyományos horgászversenyén, amelyet immáron második éve a város általános iskolái között rendeznek meg.

A Mikszáth Kálmán Horgászegyesület kifejezetten nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésére, programjuk célja a gyermekek természetbe való kivitele, ezáltal a természet megszerettetése, a halfogás örömének átélése illetve a sportszerű horgászat népszerűsítése kötetlen szabadidős események szervezésével, horgász szakkörökkel és versenyeztetéssel.

  • Ez alkalommal az éjszakai esőzések felfrissítették a Nyírjes V. tavat, így szép számmal gyűltek a halak a szákokba. Fiúk és lányok minden tudományukat bevetve igyekeztek hozzátenni a grammokat iskolájuk eredményességéhez, a mérlegeléshez – számolt be Szabó Csaba, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója és a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület ifjúsági felelőse.

A Mikszáth Kupa idén a Szabó Lőrinc Általános Iskola csapatához vándorolt, akik egy évig birtokolhatják a vándorserleget.

A csapat tagjai Balla Boglárka, Petrezsely Levente, Virtyó Gergely, Viczián Ádám. A Dózsa György Általános Iskola csapata (tagok: Győri Virág, Kapanász Bence, Kovács Zsolt, Farkas Gergő) a második helyezést érte el. Az előkelő harmadik helyezéssel a Szent Imre Katolikus Általános Iskola csapata (tagok: Bérces Luca, Bihari Endre, Molnár Péter, Rados Marcell Kende) büszkélkedhet.

A csapatversenyen, a negyedik helyen a Kiss Árpád Általános Iskola végzett, illetve a Balassi Bálint Gimnázium az 5. helyezéssel zárt.

Az egyéni verseny eredményei az alábbiak szerint alakultak:

  • 1. helyezett Virtyó Gergely 5140 g (Szabó Lőrinc Általános Iskola)

  • 2. helyezett Kapanász Bence 4340 g (Dózsa György Általános Iskola)

  • 3. helyezett Győri Virág 4160 g (Dózsa György Általános Iskola)

Valamennyi csapatot és az egyéni dobogósokat értékes horgászfelszerelésekkel, horgászkellékekkel jutalmazták, amik a Balassagyarmat Város Kulturális Bizottsága által kiírt és nyert „Sportrendezvények támogatása 2022-ben” elnevezésű pályázatnak köszönhető. A díjakat Juhász János a Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület elnöke adta át a gyerekeknek.