A gyermekeket ünnepelve alkotói pályázatra invitálta a fiatalokat a Balassagyarmati Tankerületi Központ. Színes, kreatív és a kézügyességet is bemutató alkotások születtek.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ a hagyományokhoz hűen ebben az évben is meghirdette gyermeknapi alkotói pályázatát. Idén három témakörben várta a Tankerületi Központ a pályaműveket a fenntartásában működő köznevelési intézmények diákjaitól: a legkisebbektől cserépből készült figurákat, az általános iskolások felső tagozatosaitól kavicsképeket, a középiskolásoktól pedig különleges fotókat vártak az intézmény munkatársai.

  • A pályázattal az volt a cél, hogy a diákok kreatív fantáziájukat, ügyességüket, és a környező természeti adottságokat felhasználva lépjenek ki az őket körülvevő digitális világból. Nagyon sok ügyes, kreatív alkotás érkezett a pályázóktól – számolt be Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató.

A Cserépfigura barkácsolás kategóriát az 1-4. évfolyam számára hirdették meg, amelyben 3. helyezett lett Oláh Vanessza a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tanulója, míg 2. helyezést a Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákja Lilia Réka ért el. Első helyezett a Börzsöny Általános Iskolából került ki Ferenczi Emma Róza személyében.

 A Varázskavics” – kavicskép készítése kategóriában az általános iskola felső tagozatosai mutathatták be alkotókészségüket. Az alábbi eredmények születtek: 3. helyezést ért el Farkas Gergő a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tanulója, 2. lett Tóth Petra a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola diákja, míg a legjobbnak Szolik Olivér bizonyult a Hesz Mihály Általános Iskolából.

Természetesen a középiskolák sem maradhattak feladat nélkül, ők a Csalóka fotók elnevezésű kategóriában küldhették be szebbnél szebb pályaműveiket. A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumból Istvanovszki Zsombor 3. helyezést és Kovács Erzsébet 2. helyezést ért el. A győztes pályaművet szintén Balassis tanuló, Turi Médi kapta.

Különdíjban részesült Tapodi Dávid a Mosoly EGYMI tanulója.

Az értékes nyereményeket és elismerő okleveleket Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató adta át az arra érdemeseknek.