Immáron 51. alkalommal gyűltek össze a keresztrejtvények szerelmesei a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, hogy összemérjék tudásukat és gyorsaságukat, ezúttal nehezített feladatsorokkal kellett megküzdeniük.

A Balassa-Kupa Keresztrejtvényfejtő Országos Bajnokságra a hagyományokhoz hűen hazánk számos részéből érkeztek versenyzők. A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ és a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete szervezésében minden évben megrendezésre kerülő agytornát nagy érdeklődés övezte az idén is. Nehezített feladatsorokkal találkozhattak az asztaloknál helyet foglaló rejtvényfejtők, ugyanis Gyócsy Géza, nagymester és a ROE elnökségi tagja ez alkalommal olyan feladványokat állított össze, ami nem kis próbatétel elé állította a versenyzőket.

A megmérettetés az egyéni bajnoksággal vette kezdetét, amelyre összesen 138-an neveztek, ebből 43 versenyző a kezdő, 51 a haladó, 19 a mesterjelölt, míg 24 a mester kategóriában indult. A csapatversenyen összesen százan vettek részt. A kezdőben nyolc, a haladóban hét, a mesterjelöltben öt, a mesterben pedig hat négy fős csapat mérte össze a tudását.

Az egyéni versenyben kezdő kategóriában a szerencsi Králik György, haladóban a szécsényi Obrecsányné Tóth Erzsébet, a mesterjelöltben a fővárosi Buday Zsuzsanna, a mesterben pedig a szintén budapesti Kovács Attila lett a győztes. A négyfős csapatok bajnokságán a kezdő kategóriában a balassagyarmati 3+1 rejtvényfejtő csapat győzedelmeskedett Téglás Péter, Ponyi Gyuláné, Szilárd Andrea, Martinyi Anna csapattagok részvétele mellett. A haladóknál a szerencsiek, a mesterjelölteknél a szécsényiek, míg a mestereknél a miskolciak vehették át jutalmukat.

A díjakat a szervező Mikszáth Kálmán Művelődési Központ munkatársai adták át.